fredag 29. januar 2010

Støvleabstinens

En ting som ikke forandrer seg, er at helg, det er alltid fint! Og nå da den endelig er her, har vi tenkt å benytte den til det fulle! Men mer om det kommer naturligvis senere, for nå vil jeg heller fortelle om uken som har vært.
Det har vært en svært regnfull uke i La Paz. Unormalt så, ifølge spansklærerne våre. På mandag, da vi skulle ta taxi til "La Comedie", en fin restaurant oppe i byen, var det nesten umulig å få tak i en slik transportbil. Fordi det regnet. Mye. Faktisk var det ganske stilig å se hvordan trappene ble til elveleier, og bakkene ble fosser. Men frem skulle vi, og frem kom vi. Etter å ha stått i kø i en evighet. Restauranten var derimot upåklagelig, og en god biff og en herlig dessert senere satte vi kursen hjemover.

Det nermer seg februar, og dermed også carneval. Dette fikk vi erfare da vi var i San Miguel på torsdag. Vi skulle nemlig ut og spise, og endte opp på en italiensk restaurant i denne vestlige delen av byen. Og etter en god middag er det aldri feil med en is, så vi ruslet mot Dumbo for å skaffe oss nettopp dette. Plutselig hører vi musikk a la Rio, og ser at det foregår noe spennende på fotballbanen på andre siden av gata. Nysgjerrige som vi er, måtte vi selvfølgelig sjekke dette nermere ut. Det viste seg å være øving til carneval - menn og damer i full konsentrasjon. Dans, rytme og synkronitet, sier du? Vi fra Norge har desverre ingenting å stille opp med i forhold til disse varmblodige menneskene... Utrolig fascinerende å se på! Så vi kjøpte oss likegodt hver vår is, og satte oss på tribunen for å observere. Dette var helt klart bedre enn TV, folkens!

Heldigvis har det stort sett vært sol og fint vær i dag. På barnehjemmet var vi ute og lekte med ball - det var knallgøy! Det er så herlig å være ute, der alle er en smule mer fri. Prøvde meg på fotball.. Selv om det var herlig å løpe litt etter noen ukers sneglegange, er det enda begrenset hva jeg klarer å prestere. Hjertet jobber betydelig hardere her oppe, ingen tvil om det.

Kvelden ble tilbragt i Calacoto, der det ble holdt en konsert for de rammede etter jordskjelvet på Haiti. Musikken var utrolig bra, så de 10kr inngangsbilletten kostet var vel verdt det.

Nå er det endelig helg. Pust ut. Nyt den! Det er en hel uke til neste helg.
Kanskje er det fint vær i morgen. Da gjør det jo ingenting om en ikke har støvler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar