søndag 28. februar 2010

Bolivia i bilder

Bolivia er et nydelig land, med alt fra frodig jungel til tørt månelandskap.
Det er vanskelig å formidle skjønnheten, men jeg vil likevel prøve å gi dere et lite innblikk av landet og folket her i La Paz og omegn.

Skolebarna på El Alto
Bykjernen - skyhøye bygninger reiser seg i en ellers veldig lavbygd by


La Paz ligger i Andesfjellene, og er omringet av spektakulære fjelltopper.
Til venstre: Huayana Potosi, på ca 6000moh. Mang en turistbestiger dette fjellet hvert år, dog mange får diverse høyderelaterte problemer og må snu. Til venstre for HP ligger Chacaltaya, med verdens høyest beliggende skitrekk, som nå er ute av drift grunnet lite snø.
Til høyre: Illimani kan på en skyfri dag skimtes bak La Paz. Det er et spektakulært syn som ikke er daglig kost i regntiden, da tunge skyer omringer fjellet 90% av tiden.Kårene på El Alto er langt enklere enn i La Paz. El Alto ligger på Altiplano, høysletten på 4000moh, som tipper over en kant ed i den mer frodige og oksygenholdige dalen hvor La Paz befinner seg.

Mañana. Hvorfor gjøre i dag det man kan gjøre i morgen? Her tar ting tid -konstruksjonsarbeid er intet unntak. Rom ble ikke bygd på en dag, og det ble jammen ikke La Paz heller...


Gatene ser helt like ut på El Alto; mursteinsbygg, masse trafikk og tørre elver. Det yrer av liv, og markeder finnes både her og der.

1 kommentar:

  1. Åhh det hørres ud som du har d heilt konge Solveig! Har sett bilder både her og på facebook og det virke som du oppleve kjempe mye! Glede mg t å hørra alt om d når me komme hjem:)

    SvarSlett