tirsdag 11. mai 2010

Mi peru

Saa var vi paa tur, og det blir nok lite blogging i fremtiden - det faar fikses naar jeg kommer hjem til la paz i slutten av maaneden. Foreloepig faar blogginnleggene bli en oppdatering - hvor vi er i verden, og litt om hva som skjer.

Øtv: Boliviansk høyslette. Øth:Titicaca-sjøen med Illimani i bakgrunnen
Ntv: søte skolejenterjenter som feirer morsdag med nasjonaldrakt.

Soendag morgen dro Inger, Solveig, Svein Tore og jeg med buss fra La Paz til Copacabana, en by somm ligger ved Titicaca-sjoeen. Denne sjoeen ligger paa Altiplano-sletta, paa grensa mellom Peru og Bolivia. Det var her Thor Heyerdahl reiste for aa laere seg om sivbaater da han skulle bygge Ra. Copacabana var bare et mellomstopp paa veien til Puno, en havneby paa Peru-sida. Derfra reiste vi en liten busstur inn til Juliaca, der PG hentet oss. Han har bodd der som misjonaerbarn, og vi skulle faa bo hos hushjelpen de hadde da - ei kjempehyggelig dame med det stoerste hjertet ventet oss. Vi fikk virkelig oppleve hvordan det var aa bo i en ekte, peruansk familie paa hoeysletta. Det var en fantastisk og spesiell opplevelse.

På sivøyene fikk vi prøve de tradisjonelle klærne.

Dagen etter var vi paa den obligatoriske turen paa titicaca-sjoen, og saa paa sivoeyene, der det framdeles bor omtrent 3000 familier paa ca 10 oeyer! Nydelig med en baattur i fine vaeret. Den 3000km^2 store sjoeen er akkurat som et hav - og bolivias store stolthet. ikke vanskelig aa forstaa.


Deretter splittet vi oss, og Inger, Solveig og PG er naa i Arequipa. Svein Tore og jeg er i Cuzco, og skal til inka-byen Macchu Picchu i morgen! Paa fredag reiser ogsaa vi til Arequipa, hvor vi skal feire 17.mai:)
Det blir noen spennende uker vi har foran oss:)

Cuscos Plaza de Armas med katedralen - og sett ovenfra

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar