torsdag 22. april 2010

Amasonas(og alt det måtte innebære)

Bolivia er ikke bare Bolivia, må dere skjønne. Har man sett litt, har man på langt nær sett alt! Dette opplevde vi i helga da vi satte oss på flyet og havnet i en helt annen verden, bare en time fra høylandet i La Paz. Vi dro til jungelen.

Chillern på Yacuma-elva Our humble abode

Fremdeles var vi i Bolivia, selv om vi ikke skulle trodd det. Rurrenabaque er en liten idyllisk by nord i landet, på skarve 350moh - og byr dermed også på "suppeluft", ekstrem varme og mygg. Mengdevis med mygg.

Eksotiske dyr vi aldri har sett før. Fant desverre ikke anacondaer på anaconda-jakt.

Etter å ha tilbragt natten i "Rurre", hamstret myggspray, vann og lette, hvite klær, satte vi i oss i en bil som tok oss med på en tre timer lang tur til landsbyen Santa Rosa, ved bredden av Yacuma elva. Den turen var mildt sagt en støvete affære, som ga oss monobrow, bart, en brunfage uten like, og minst like brune klær.
Derfra var Yacuma-elven vår vei, og vi hev oss i en lang, kanoliknende motorbåt som tok oss nedover, inn i Amazonas, inn i den bolivianske pampasen. Plutselig var vi i "lion-king"-humør, på den afrikanske savannen, og sang "in the jungle" av full hals. Vi suste forbi krokodiller, rosa delfiner, skilpadder, storker, alligatorer, apekatter og alle mulige slags eksotiske fugler. Sola steikte, og det passet fint med den lille svale brisen vi fikk av å være litt oppe i fart. Ubeskrivelig bra stemning.

Krokodille i mørket Herr-Nilsson apekatt

Denne krokodillen lå og lurte rett utenfor Eco-lodgen vi bodde i.
Svømming i elva er trygt i delfinenes nærvær.

Et stykke nedover elva la vi inntil land, rett ved siden av en krokodille. Der skulle vi sove, i noen såkalte "eco-lodge'er". Det er hytter i ekte jungelstil, en halvmeter over bakken, med myggnetting og ubehagelige, men myggtette senger. Her var det og et fellesareale med hengekøyer, som ble meget godt brukt:)

Piraiafisking uten fangst fra vår side. Våre kompanjonger fikk derfimot flere..
Hengekøyer er og blir en flott oppfinnelse.

Oppholdet vårt i jungelen innebar blant annet piraiafisking, anacondajakt, en nydelig solnedgang, masse myggstikk, ildfluer, lysing etter krokodiller i mørket(øynene deres reflekterer lys), og bading i elva med de rosa delfinene. Ja, det er altså snakk om den samme elva, med piraiaer, krokodiller og alligatorer. MEN! Der de rosa delfinene befinner seg, tør ikke de andre, litt mindre koselige elveinnboerene oppholde seg. Og fint er det. Jammen klarte vi å unngå å bli spist av krokodiller og.

Det var altså en finfin tur, selv om jeg i ettertid bare fortsetter å finne myggstikk. Vi har jammen vært i jungelen og! Men jeg må si at det var deilig å komme ut av (det knøttlille) flyet til frisk, tynn totalt myggfri La Paz-luft

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar